Posts Tagged ‘kitchen renovation’

Project Feature: Kitchen Remodel

Thursday, October 11th, 2012

Fall is well underway and here at Sass we have several great projects underway as well! Most recently we completed a full kitchen renovation. The 1956 rambler had a small, outdated kitchen with a stairway in the middle of the home. The homeowners wanted to update and modernize their home. To do so, we began by redesigning the home’s footprint. We removed a bedroom at one end of the kitchen, giving us room to expand the dining room and enlarge the main kitchen area.

To help make the room look both cohesive and more spacious, we extended the hardwood used in the rest of the house into our newly renovated area. We added eco-friendly style with the addition of a recycled green stone countertop product.

The project moved along quickly and was completed in just two months! This was a great project to work on as the homeowners enjoyed getting their hands dirty as well. In the end we had a great home that both our company and the clients could be proud of!

Remodeling The Heart Of The Home

Thursday, January 26th, 2012

The kitchen, often referred to as the “heart of the home,” is one of our favorite spaces to remodel!  We recently had the opportunity to renovate the kitchen and main living area of a Chanhassen home.  The homeowners – a family of four – approached Sass Construction with the goals of brightening their kitchen and creating a more open floor plan, ideal for entertaining.

To get their remodel underway, we began by replacing their original, flat panel oak cabinets with new custom-made enamel units.  Laminate countertops were replaced with granite upgrades and a new center island was added to afford the family more workspace.  To create the open floor plan that our clients craved, we removed a wall that had previously divided the kitchen and dining room and carried our remodel and renovation into the family room!

To give the family’s gathering space an updated look, we removed the existing masonry from the face of the fireplace.  We then framed the walls to insert a gas fireplace with a stone wall and complementing mantle.  Finally, we created a recessed area above the mantle that would allow the television to lay flush with the new wall.  To give the room a finished look, we removed the existing popcorn textured ceiling and installed an updated, knock-down ceiling in its place.

The end result was a fabulously updated and functional kitchen and a flexible floor plan divided only by well-placed furniture!